Çağdaş Küresel Medeniyet

 

Sayfa Sayısı:  248 sayfa
Kağıt Cinsi:  2. hamur
Kapak Cinsi: Karton kapak
Ebat:  16.5×23.5
Basım Tarihi:  08-2006
Baskı:  3
ISBN:  978-975-7032-92-2

“Tarihte topyekûn insanlığa hükmetmiş bir ‘Büyük Birâder’ şekliyle hiç karşılaşmadık. Peki, bu ‘Büyük Birâder’ insanlığı, yeni Orwell gibi, İngiliz olan Aldous Leonhard Huxley’in, son derece iç karartıcı ve kötümserlik aşılayan 1932 baskısı ‘Yiğit Yeni Dünya’ uçurumuna mı sürüklemektedir?

Günümüzdeki şartların da bunların sebep oldukları dev sorunların da müellifi İngiliz-Yahudî medeniyeti olduğuna göre, bunun tasvîrini sunup onu teşrih masasına yatıracak olan da İngiliz -ve/ya Yahudî- düşünürü olmalıdır. İşte, gerek George Orwell ile Aldous Huxley’de gerekse Karl Marx’da bu çalışmada nedenleriyle birlikte sergilemeğe çaba harcamış olduğumuz, bugün dünyayı ve insanlığı sarmış dev sorunların halledilmesi için elzem gözüken ‘Çağdaş İngiliz-Yahudî medeniyetine seçenek oluşturabilecek yeni bir medeniyet biçimini ortaya çıkarmanın zihnî ile maddî zemini var mıdır?’ sorusunun cevabını kimden bekleyeceğiz?”

Teoman Durali

Felsefeci, Akademisyen, Yazar

7 Şubat 1947’de KozluZonguldak‘ta doğdu. İlköğrenimine Zonguldak’ta Çatalağzı’nda Duralı, Ankara‘da ilköğrenimine devam etti. Ortaöğrenimini Ankara TED Koleji’nde tamamladıktan sonra, İstanbul Üniversitesi‘nde Biyoloji ve Felsefe bölümlerine kaydoldu. Üniversiteden 1973 yılında mezun olan Duralı 1975 yılında mezun olduğu bölümde asistan olarak göreve başladı ve 1977 yılında doktora çalışmasını bitirdi. 1978 yılında NATO bursu ile Paris‘te biyoteknoloji seminerlerine katıldı. Sırasıyla Mayıs 1982’de Yardımcı Doçent, Ekim 1982’de biyoloji felsefesi üzerine yazdığı tez ile Doçent ve 1985’te ABD Penn State University’de tamamladığı “Kant’tın A Priori Bilgi İstidâtı” adlı çalışmasının ardından 1988’de mezun olduğu bölümde Profesör oldu.
1992-1993 yılları arasında Kuala Lumpur‘da bulunan Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi‘nde 1994 yılında Viyana Üniversitesi‘de misafir öğretim üyeliği yaptı.
1996 yılında İstanbul Üniversitesi Araştırma Fonu’nun mâli desteği ile Orta Asya Türk Cumhuriyetleri’ ne (KazakistanKırgızistanÖzbekistanTacikistan ile Türkmenistan) araştırma gezisinde bulundu.1995, 1997 ile 1999 yıllında ise belirli dönemlerde Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi‘ndeki misafir öğretim üyeliği görevine devam etti.
İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü‘nde öğretim üyeliği yapmasının yanı sıra bir dönem Kırklareli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi’nde dekanlık yapmış olup, burada Felsefe bölümünü kurmuştur.

 

 

Yazar
Kırmızılar

Bu websitesinde farkı kaynaklardan derlenen içerikler yayınlanmakta olup tüm hakları sahiplerinindir. Sitedeki içerikler atıf gösterilerek kaynak olarak kullanlabilir. Yazıların yasal sorumluluğu yazara aittir. Tüm Hakları Saklıdır. Kırmızlar® 2010 - 2024

medyagen