İşim Gücüm  Budur  Benim – Yapı Kredi Yayınevi Kitaplarından Biri –

Bülent Eczacıbaşı’nın  Yapı Kredi Yayınevi’nden çıkan “İşim  Gücüm Budur Benim” adlı  kitabını okuduktan sonra kendisine eposta göndererek sürdürülebilir bir iş önderi olarak, Tuvalı Kübey adına teşekkür ettim. Kendisine gönderdiğim e-kitaplarım hakkında olumlu bildirimlerde bulundu. Bülent Eczacıbaşı  iş dünyasının bilgesi (BUSINESS THINKER) dir.

Onun bu kitabından bazı alıntılar yapacağım şimdi. Faruk Eczacıbaşı ile başlangıç noktasında şahsen tanıştım ve onun da kitaplarım hakkında olumlu bildirimde bulunduğunu ifade edebilirim. Döngüsel Yenileşim Atölye Takımı EL KİTABI’nda, kendisinden bahsediyorum zaten. İş dünyamızın  Eczacıbaşı kardeşler gibi kitap yazan iş düşünürlerine çok ihtiyacı var, çok. Aynı nitelikte olan Türk İŞ DÜŞÜNÜRLERİNE #cilabteams handbook’da yer verdim.

Geçtiğimiz  yüzyılda  inovasyonun  itici kuvveti  yeni teknolojilerdi. Bilim ve Teknolojilerde ki ilerlemeler, yeni  ürünleri, yeni  üretim  metotlarını  ortaya  çıkarıyor; sanayi  kuruluşları  böylece yeni  tüketici  ihtiyaçlarına  cevap  veren  daha ucuz  daha  kaliteli  ürünler pazara  vererek  hem  büyümeği  sağlıyor  hemde amliyetlerini düşürerek  karlılıklarını  artırıyorlardı. Teknolojik  gelişme  hızlandıkça  yeni  ürün  ve üretim  süreçlerinin  geliştirilmesi  hızlanıyordu… Çağımızda  sürdürülebilirlik, inovasyonu  hızlandıran  başlıca  itici  güç  durumuna  geliyordu. Sürdürülebilirlikte öncü kuruluşlar inovasyon  alanında da  liderliği yakalıyor, kurumlarında  çok  güçlü  bir  inovasyon  kültürü  oluşturuyordu. Bugün artık  sürdürülebilirlik  amaçlı  yatırımların  sosyal  sorumluluk  projeleri  olmaktan  çıktığını  söyleyebiliriz. Kuşkusuz  hala  yasal  zorunluluklar  veya  kamuoyu  baskılarının  kuruluşları sürdürülebilirliğe  yönlendirme  gücü  var;  hala  bazı  kuruluşlar  yasa  koyucuları  ve  kamuoyunu  etkileyerek  sürdürülebilirliğe  ilişkin   yük

ümlülüklerini  ertelemeye   veya  kaldırmaya  çalışıyor. Sürdürülebilirliğin  inovasyonu  artırdığı, inovasyonun sürdürülebilirliği  güçlendirdiği  son derece  verimli  bir  döngü  tüm  dünyada  başlamış  bulunuyor. Harvard  Business Review  da yayınlanan  bir makalede  yazarlar, bu  gerçeği  basit  bir  denklem ile özetliyordu; Sürdürülebilirlik = İnovasyon .

https://hbr.org/2009/09/why-sustainability-is-now-the-key-driver-of-innovation?fbclid

Why Sustainability Is Now the Key Driver of Innovation

by Ram Nidumolu, C.K. Prahalad, and M.R. Rangaswami

 

Gezegenimizin  ve insanlığın  geleceği  için  yapılan  mücadelede  en  büyük ümidimiz  burada. Şirketlerin  yaptıkları  her  işte  sürdürülebilir  ilkesini  gözetmeleri, dünyamızın  geleceği  açısından  yaşamsal  önem  taşıyor. İş insanlarının  bu ivmeyi  artırmak  için  çalışmaktan  başka  çareleri yok.

https://www.youtube.com/watch?v=AOckP6ooSAA

İŞİM GÜCÜM BUDUR BENİM – Bülent Eczacıbaşı anlatıyor.

Ne Zaman ülkemizde ki İSO 500 ve ikinci İSO 500 giren şirketlerin yönetim kurulu başkanları İşim Gücüm Budur Benim  kitabını  Yapı Kredi Yayınevinde alıp, okur o zaman yeşil dönüşüm başlar o patronun şirketinde. Patron ne OKURSA odur. Okumayan patron; ormanların canına okuyor, Marmara Denizini müsilajla kaplıyor, gölleri ve dereleri kurutuyor.

Bir patron İŞ KİTAPLARI okumaya başlar ise  zihinsel dönüşüm başlar. Üzüm ÜZÜME baka baka  yeşerir. Patron, patrona baka baka yeşil dönüşüme başlar. Döngüsel Yenileşim Atölye Takımı EL KİTABI ne zaman patronların eline geçer, o zaman  gezegenin geleceği kurtulur, O patronlar da  kendi torunlarının geleceğini kurtardığının farkına varır.

Yazar
Cahit GÜNAYDIN

Bu websitesinde farkı kaynaklardan derlenen içerikler yayınlanmakta olup tüm hakları sahiplerinindir. Sitedeki içerikler atıf gösterilerek kaynak olarak kullanlabilir. Yazıların yasal sorumluluğu yazara aittir. Tüm Hakları Saklıdır. Kırmızlar® 2010 - 2024

medyagen