Muğla Uyku Vadisi

Yeşil ağaçlar arasında, gizlenen tüm güzellikleri gördüğünüzde unutulmayacak bir

Bodrum‘un çevresinde doğa sevenler için trekking ve doğa yürüyüşü yapmaya en elverişli ve en popüler yeri olan Uyku Vadisi’ne, Bodrum’dan 30 km. sonra, Milas’tan Bodrum istikametinde ise 20 km. sonra Gökçeler Köyü ayırımından girilerek Gökçeler Köyü’nü geçtikten yaklaşık 1 km. sonra ulaşılmaktadır.

Uyku Vadisi, muhteşem doğası, trekking imkanları, Gökçeler mağarası ve yöreye has lezzetli alabalığıyla ünlü.

Vadi ve Mağara Hakkında Bilgi

Uyku Vadisine giriş iki şekilde. Birisi alabalık çiftliğinden yürüyerek dere boyu izleniyor ve yaklaşık 1 saat sonra mağara için yukarıya yöneliniyor. Sık sık dereyi aşmayı gerektiren bu yol yazın keyifli olabilir. Diğer bir yol 2 kilometrelik araç yolunu izlemeyi ve 300 metrelik inişi gerektiriyor. Bunun için alabalık çiftliğine sapmıyor, mevcut stabilize yol ile köyden çıkıyor, tahminen 1.5 km. sonra Manastır Dağının Vadiye bakan yamacına doğru sağa orman yoluna giriyor, yolun yükseldiği en üst noktadan 500 m. sonra park ederek, vadiye doğru 300 metre iniyorsunuz. Mağaranın ağzına burada.

İsteyenler yolu araçla izleyerek Değirmendere kıyısına kadar gidebilirler. Sonrasında dere bu defa dere boyunca izleri belirgin olan patikayı takip ederek, tahminen yarım saatlik bir yürüyüşten sonra suyun önünün set yapılarak şişirildiği noktaya varmadan hemen sola 50 m.lik. bir yükselme ile mağara ağzına ulaşılıyor. Mağaranın ağzı oldukça geniş. Başta geniş bir salona açılıyor mağara. Sola doğru büyük bir galeri yer alıyor. Yarasa galerisi deniyor, yarasaların bolluğundan ötürü. Aman ışık tutmayın, hepsi birden havalandığında ürkütücü olabilir. Sağa hafif bir yokuşla çıkıp sonra dar bir geçitle sarkıt ve dikitlerle, küçük havuzcukların bulunduğu bir başka galeriye ulaşılıyor.

Bu noktaya kadar herkes gidebiliyor. Sonrası ise profesyonel mağaracıların işi. Rehber eşliğinde iple 7 m iniliyor, daha geniş bir galeriyle karşılaşıyor, sonrasında ise mağaranın sonuna kadar kah sürünerek, kah eğilerek gidiliyor. Dönüş aynı yoldan, çünkü başka bir çıkış yok. Yazın mayonuzu unutmayın. Dere geçişinde kendinizi serin suya bırakmak isteyeceksiniz.

Bölge doğa tutkunları için çok ideal ve pek çok tur acentesi tarafından Uyku Vadisine günübirlik turlar düzenleniyor.

Yukarıdaki tanıtım yazısı https://www.azbibak.com/uyku-vadisi-hakkinda-bilgi/ sayfasından alınmıştır.

Yazar
Kırmızılar

Bu websitesinde farkı kaynaklardan derlenen içerikler yayınlanmakta olup tüm hakları sahiplerinindir. Sitedeki içerikler atıf gösterilerek kaynak olarak kullanlabilir. Yazıların yasal sorumluluğu yazara aittir. Tüm Hakları Saklıdır. Kırmızlar® 2010 - 2025

medyagen