Türk İnanma ve Anlama Modeline Dair

turkinanmaanlamaSait Başer
İRFAN YAYINEVİ
Dil, tamamen tarihsel ve kültürel anlama kalıplarıdır. Aynı hükmü, din için de söylemek mümkün. Hatta dinde, dildeki gibi dolaylı olmayan bir varlık teorisi dahi bulunur. Dinlerin mü’minleri, o teori dışına çıkmayı küfür sayarlar. “İyi dindarlar” alternatif görüşlere kapalı olmayı da iman borcu bilirler. Aksi halde “dinden çıkmak” yani anlama paradigmasını kaybetmek tehlikesi vardır.

Öznenin içinde bulunduğu toplumdaki sosyo-ekonomik faaliyetler, bunların ürettiği değerler, gelenekler, tarihi tecrübe, değer yargıları, ahlak anlayışı, estetik formasyon, bilgi ve eğitim modelleri, insandaki varlık algısını çeşitli biçim ve sentezlerle belirleyegelir.

Elinizdeki bu çalışmada; içinde yaşadığımız ve içimizde yaşayan bütün bu değerler toplamının bilinen başlangıcından bugüne kadar ki seyr-ü seferi hakkında zihin yormak isteyenlere iyi bir yol arkadaşlığı, zengin bir azığı ve renkli bir yolculuk vaadi var..

Yayın Tarihi 2011-12-13
ISBN 9753711234
Baskı Sayısı 1. Baskı
Dil TÜRKÇE
Sayfa Sayısı 274
Cilt Tipi Karton Kapak
Kağıt Cinsi Kitap Kağıdı
Boyut 12.5 x 19.5 cm

Yazar
Sait BAŞER

Aralık 1957 tarihinde Isparta-Yalvaç’ın İleği köyünde doğdu. İstanbul Sağmalcılar Lisesini bitirdi. Üç yıl Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’nde okudu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nde yüksek öğren... devamı

Bu websitesinde farkı kaynaklardan derlenen içerikler yayınlanmakta olup tüm hakları sahiplerinindir. Sitedeki içerikler atıf gösterilerek kaynak olarak kullanlabilir. Yazıların yasal sorumluluğu yazara aittir. Tüm Hakları Saklıdır. Kırmızlar® 2010 - 2025

medyagen